melissa van belleghem

Leuk dat je een kijkje komt nemen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan mijn
volledig nieuwe website. Wat je op deze tijdelijke pagina vindt is dus wat meer beperkt
dan wat je van mij gewend bent, maar ik heb mijn best gedaan om je via deze weg alsnog
zoveel mogelijk informatie te kunnen meegeven.

Kom je er niet uit of heb je vragen voor offertes en/of beschikbaarheid m.b.t. de
zanglessen, een optreden van mij als zangeres of spreker, neem dan gerust contact met
mij op.

Of houd mijn socials in de gaten voor de laatste updates.

Tot snel!

Liefs, Melissa

Zangeres, Vocal Coach & Spreker

Een creatieve duizendpoot met een muzikaal hart.
Een nuchtere Hollandse meid uit West-Friesland die haar hoofd regelmatig verliest in de diversiteit van hetgeen muziek mij te bieden heeft. Met het uitvoeren van mijn allergrootste passies; zingen, spreken en schrijven beleef ik letterlijk ‘The best of both worlds’, en zou ik nooit meer anders willen.

Als zangeres en Zelfstandig Trouwambtenaar vind je mij wekelijks op bruiloften.
Vaak blijf ik daarna ook gezellig plakken om de aangesloten recepties of borrels (net hoe je het noemt), diners en/of de feestavonden muzikaal te verzorgen. Grotere feesten? Met mijn band Phoenix Coverband ben ik overal te vinden; Bruiloften, (bedrijfs)feesten, festivals, kermissen, tent- en pleinfeesten. You name it!
Wat doe ik nog meer? Ik ben stemactrice, geef zangles en vocal coaching. Daarnaast werk ik heel graag met woordjes. Iets té graag, dus heb ik sinds 2019 ook mijn eigen tekstburo: Burolis. Je kunt mij freelance inhuren als tekstschrijver en copywriter. Voor mijn tekstburo werk ik ook aan een nieuwe website, eventjes geduld nog dus. 

Lianne & Melissa
60’s & 70’s acoustic

Ons akoestische ’60’s & ’70’s concert op jouw locatie? Dat kan! Lianne en ik hebben onze favourites van de sixties en seventies uitgezocht en op zang en piano gepresenteerd. Mooie ballads en vrolijke uptempo songs komen voorbij met daarbij de verhalen en leuke anekdotes van de betreffende liedjes. Dit alles op onze eigen wijze in een mooi, vrolijk en gezellig jasje gestoken.

Lianne Bakker en Melissa van Belleghem 60's en 70's acoustic

Zaterdag 22 november 2024 - Theaterkerk Hemels
Tickets binnenkort beschikbaar

NEWZZZZ

Afgelopen zomer kwam mijn nieuwe promo video uit waarin je een impressie krijgt van mij als ceremoniezangers. Bekijk de video en krijg een impressie van wat je kunt verwachten wanneer ik de livemuziek mag verzorgen tijdens jullie trouwceremonie. Het leuke is…ik ben ook zelfstandig trouwambtenaar! Gaan jullie trouwen en willen jullie op muzikale, unieke en geheel eigen wijze getrouwd worden in een sfeervolle en gemoedelijke setting? Neem dan contact met mij op. 

NIEUWE VIDEO PROMO UNDERWAY!

Er is een nieuwe video opgenomen. Dit wordt een promo video van mij als zelfstandig trouwambtenaar en zangeres voor mijn nieuwe concept: "Getrouwd & Gezongen door Melissa'. 

Op dit moment ben ik druk bezig om het liedje in te zingen welke onder de promobeelden komen. 

Stay tuned dus! Binnenkort komt deze online! Ben jij ook zo benieuwd? 

Melissa van belleghem ceremoniezangeres

ZANGERES

Een zangeres in hart en nieren.
Met 100% passie…“music really was my first love”.
Geboren en getogen in de West-Friese stad ‘Medemblik’. De muziek vanuit de wieg mee gekregen en nooit meer anders gewild.

‘Mother says I was a dancer before I could walk
She says I began to sing long before I could talk’
~Abba~

Geboren in de jaren ’80. Een écht ’80’s kind. En toch al levenslang een retro-hippie-disco meisje die is blijven hangen in de ’60’s en ’70’s en dól is op dansen!

Hoe ben ik hier gekomen?
Als ik terug denk aan vroeger, denk ik altijd aan de instrumenten waar ik mee liep te ‘sjouwen’ door de woonkamer. Ik kroop achter een gitaar, liep met een microfoon door de huiskamer of sprong achter het drumstel van mijn vader. Gewoon om eens te kijken hoe dat hele gebeuren nou eigenlijk in zijn werk ging. Zingen en muziek maken is mijn grootste passie. Ik kan mij eigenlijk geen dag zonder muziek voorstellen. Als klein meisje deed ik mee met de lokale playback- en soundmixshows en in mijn tienerjaren beklom ik het podium op de grotere muziekfestivals. Het werd tijd om zanglessen te gaan volgen want ik wilde meer!

Zangeres
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar aan zanglessen, scholingen, trainingen en ervaringen verder. Ik volgde mijn lessen onder andere bij het Nederlands Kinder Theater in Purmerend, en Zangschool Babette Labeij in Amsterdam. Daarnaast volgde ik Masterclasses ‘Complete Vocal Technique’ aan het Conservatorium in Utrecht waarbij ik les kreeg van van Cathrine Sadolin en Eva Wilms. In 2020 deed ik mee aan het tv progamma “Thank you for the Music” op SBS6.

Ondertussen heb ik als leadzangeres in diverse coverbands gespeeld, waaronder de coverband ‘Jinx’, rockband ‘Leck’, partybands ‘Streetbeats en ‘Volendam Alive en de rock-pop coverband ‘Revisioned’.
Momenteel ben ik actief als leadzangeres in de Top100 party en coverband ‘Phoenix‘, samen met 5 toppers van muzikanten, waaronder mijn broer als drummer. Tevens speel ik sinds 2010 samen met mijn vader in het duo ‘Us2’ waar wij de mooiste duetten aller tijden ten gehore brengen van zowel vroeger als nu.

Ik laat mij inspireren door bands en artiesten als Karen Carpenter, Janis Ian, Barbra Streisand, Adele, Norah Jones, Dolly Parton, Ilse deLange, Linda Ronstadt, Abba, Fleetwood Mac, Kim Carnes, Tina Turner, Janis Joplin, P!nk en nog vele anderen.

Kracht: jaren ’60, ’70 & ’80’s; The golden oldies, zowel easy listening als up tempo dance! 

Stijl: pop, rock, country, easy listening/ballads, engels, frans en Nederlandstalig.

Genre: bruiloften, feesten, partijen, recepties, (uitvaart)ceremonies & diners.

Voor boekingen of prijs informatie, neem dan contact met mij op.

My Favourite Songs

Wanneer je mij boekt op jouw feest of gelegenheid dan zing ik de liedjes die bij mij passen. Vaak zijn dat toch wel de lekkerste golden oldies uit de jaren 60, 70 en 80. Maar soms komt er stiekem iets van minder lang geleden voorbij. Zowel easy listening als up tempo, het is er allemaal, dus het kan allemaal. Ik zing solo, maar indien gewenst kan ik ook met gitarist en/of toetsenist geboekt worden.

melissa van belleghem

Op zoek naar een volledige band met liveshow voor jouw feestavond? Look no further! 

Phoenix Coverband dé partyband die stáát! Of het nou voor kleine, intieme, besloten gelegenheden zijn zoals bruiloften, of wanneer het om een kermis, festival, tent- of pleinfeest moet gaan. Phoenix Coverband komt graag een feestje maken, voor en met jou! We reizen door heel NL.  

Wil je meer weten over ons en de mogelijkheden? Check dan onze website. 

Zelfstandig Trouwambtenaar

MELISSAVANBELLEGHEM.NL

Zanglessen & Vocal Coaching

We kunnen eigenlijk niet zonder muziek, en luisteren er bewust of onbewust iedere dag naar; thuis in de woonkamer, achter de computer, op het werk, tijdens het sporten, in de auto, of heel cliché lekker meebrullen onder de douche. Als dan óók nog eens blijkt dat je de noten raak en zuiver zingt…dan heb je een prachtig talent! Doe daar wat mee; gebruik je stem! Want zingen is leuk! Het zit vol emotie en je kunt er zoveel in kwijt. Of je het nou voor jezelf doet of naar anderen overbrengt, het geeft zoveel moois.

Voor wie is zangles?
Zangles is voor jong en oud, en voor beginners of gevorderden:
 Wil je beginnen met zanglessen om jezelf naar een hoger niveau te brengen?
 Is zingen jouw grote hobby, maar weet je eigenlijk niet precies of jij jouw stem wel goed gebruikt?
 Zing je veel maar heb je nog geen ervaring met zingen door een microfoon?
 Wil je graag meer begeleiding om straks het zelfverzekerder podium te kunnen betreden?
 Ben je al actief in de muziek maar wil je je zang en grenzen verbreden?
 Wil je van jouw stemproblemen af?
 Heb je net even dat duwtje in de rug nodig voor die ene belangrijke auditie?

Dan ben jij toe aan zangles!
Tijdens de les begeleid ik je in het trainen van jouw stem. Om ervoor te zorgen dat jij straks goed en langdurig achter elkaar kunt zingen zonder stemproblemen, werken we d.m.v. oefeningen aan jouw zangtechniek; ademhaling, ademsteun, articulatie, zuiverheid, houding, stembereik etc.

Lessen op maat:
De lessen zijn aangepast op de wensen van de leerling. Leer zingen op de liedjes die jij leuk vind, want dat motiveert om thuis nóg meer te gaan oefenen. Wat wil jij graag leren? Wat wil jij precies gaan doen? Wat voor stem heb je? Wat voor stijl zing je graag? Waar loop je tegenaan? Met antwoord op deze vragen maak ik een persoonlijk lesprogramma voor jou en gaan wij daar in de praktijk tijdens de lessen mee aan de slag.

LESVORMEN

Privéles:
Zingen is heel persoonlijk en kan voor veel mensen best heel eng zijn. Zeker als je het voor het eerst moet doen en nog niet zeker bent in wat je doet. Sommigen vinden 1 op 1 les juist prettig. Hoe dan ook, de angst die je hebt, drempels en/of spanning neem ik graag bij jou weg door laagdrempelige lessen. Aangesloten op waar jij je goed bij voelt. En zo gaan we stapje bij beetje een stukje meer uit jouw comfortzone. Maak een uitdaging om van het nieuwe, het onbekende jouw comfortzone te maken.
Privélessen zijn daarom juist eigenlijk heel gunstig. Er is naast mij niemand anders die op je let, én je krijgt persoonlijke aandacht om volledig op die punten te kunnen focussen waar jij moeite mee hebt. Dat geeft sneller resultaat in jouw groei. Completer kunnen we de les niet maken.

Duo-les
Een duo-les is eigenlijk dezelfde inhoud als de privéles, alleen deel je deze met iemand anders. Vriend of vriendin, je broer, zus, vader of moeder. Het voordeel van een duo-les is dat je leert van elkaars ontwikkelingen. Voor sommigen is het een makkelijkere instap en is het minder eng om lessen te volgen als je het samen doet. Daarbij heb je het bijkomend voordeel dat je samen met elkaar kunt leren zingen [meerstemmig].

Microfoontechniek
Zing je al jaren maar heb je nog nooit door een microfoon gezongen, dan merk je dat dat nog weer heel anders klinkt dan wanneer jij jezelf in de woonkamer of onder de douche hoort zingen. Neem je zelf maar eens op, gewoon als je praat. Kijk of luister dat maar eens terug. Jouw stemgeluid is heel anders voor iemand om te horen, dan hoe jij jezelf hoort. Zo is dat ook met zingen door een microfoon. Dan hoor je jezelf heel anders en dat is vaak heel onwennig. Ga daarom nooit voor het eerst door een microfoon zingen voor live publiek. Dat is geen aanrader. Oefen eerst thuis of bij mij in de studio. Een training op jouw gehoor. En daar kan ik jou in begeleiden.

Personal On Stage Performance
SHOWTIME! Als jij wilt optreden en voor live publiek je mannetje wilt staan, dan kom je er niet met zangskills alleen. Dat vergt improvisatie, fantasie en lef. Lef hebben om te durven “entertainen”. Als jij bijvoorbeeld stil staat op het podium, gaat het publiek ook niet mee. Ga jij uit je dak, zoek je contact met jouw toeschouwers en heb je interactie? Dan zul je zien dat zij daarin mee gaan en je de dansvloer (makkelijker) vol krijgt.

Wil jij het voor het eerst het podium beklimmen? Of sta jij al een tijd op het podium, maar is het tijd om je grenzen te verleggen door een echt podiumbeest van jezelf te maken? Dan kan ik jou hierin trainen aan de hand van mijn “Personal on stage Performance” techniek. Oftewel: Podium presentatie.
Om de juiste Podium presentatie neer te zetten wordt er gewerkt aan: timing, houding, uitstraling, articulatie, improvisatie, presentatie, interactie en alles wat er nodig is om je zo goed mogelijk neer te zetten op voor publiek. Hiervoor moet je misschien even uit je comfort zone stappen. Een spetterende en stoere ‘jij’, maar wel zo, dat het evengoed dichtbij jezelf blijft en bij jouw eigen persoontje past.
Of dat nou voor grote podia is, of wanneer jij je wilt richten op klein intiem publiek. Op elk podium zijn deze technieken noodzakelijk. Je bent namelijk nooit uitgeleerd en er zit altijd nog véél meer in jou, waarvan je zelf niet weet dat je het kunt!

Opfrissen:
Heb jij een tijdje stil gestaan op zang gebied om wat voor reden dan ook, en wil je weer gaan zingen? Dan is een opfris les goed geschikt voor jou. Vertel mij wat je vergeten bent, waar je in vast loopt, of waar je onzeker in bent geworden. Dan gaan wij ons focussen op die speerpunten, zodat jij die technieken en skills weer snel onder de knie hebt.

 

Neem voor tarieven contact met mij op. 

Melissa van Belleghem
T: 0641946080
E: info@melissavanbelleghem.nl

Melissa van Belleghem instagram
Melissa van Belleghem youtube