BIOGRAFIE: 

Graag vertel je in deze biografie wat meer over mij (ik dacht dat je een biografie altijd pas schreef als je wat ouder bent en je sporen na 40 jaar rijkelijk verdient hebt); wie ik ben, wat ik doe en hoe ik hier precies ben gekomen.  

Een zangeres in hart en nieren. Ik denk dat je dat wel kunt zeggen. Met 100% passie… “music really was my first love”. Geboren en getogen in de West-Friese stad ‘Medemblik’. De muziek vanuit de wieg mee gekregen en nooit meer anders gewild. 

‘Mother says I was a dancer before I could walk
She says I began to sing long before I could talk’
~Abba~

Hoe ben ik hier gekomen?
Als ik terug denk aan vroeger, denk ik altijd aan de instrumenten waar ik mee liep te ‘sjouwen’ door de woonkamer. Ik kroop achter een gitaar, liep met een microfoon door de huiskamer of sprong achter het drumstel van mijn vader, gewoon om eens te kijken hoe dat hele gebeuren nou eigenlijk in zijn werk ging. Zingen en muziek maken is mijn grootste passie, en kan mij eigenlijk geen dag zonder muziek voorstellen. Van kinds af aan mee gedaan met de lokale playback- en soundmixshows. Daarna het podium beklommen op de grotere muziekfestivals. Het werd tijd om zanglessen te gaan volgen want ik wilde meer!

Zangeres
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar aan zanglessen, scholing, masterclasses, cursussen en trainingen verder. Ik volgde mijn lessen onder andere bij het Nederlands Kinder Theater en Zangschool Babette Labeij. Daarnaast volgde ik Masterclasses ‘Complete Vocal Technique’ waarbij ik les kreeg van van Cathrine Sadolin en deed ik in 2020 mee aan het progamma “Thank you for the Music” van Talpa op SBS6.

Ondertussen heb ik mijn rol als leadzangeres in diverse coverbands formaties gespeeld, waaronder de rock coverbands ‘Jinx’ & ‘Leck’, partyband ‘Streetbeats, de feestband ‘Volendam Alive en de rock-pop formatie ‘Revisioned’.

Momenteel ben ik actief als lead zangeres in de Top100 party en coverband ‘Phoenix‘, samen met 5 toppers van muzikanten, waaronder mijn broer als drummer. Tevens speel ik sinds 2012 samen met mijn vader in het duo ‘Us2’ waar wij de mooiste duetten van alle tijden ten gehore brengen.

Met mijn coverband Phoenix knallen we vanuit de ’60’s via de disco 70’s en crazy 80’s richting de foute ’90’s, zo dwars door de zero’s en weer terug! En dat is heerlijk met deze party band, want het bied voor ieder wat wils!

Maar solo doe ik het net weer eventjes anders en richt ik mij waar solo mijn hart en kracht ligt op de jaren 60-70-80.
Zie voor meer informatie hierover bij ‘what i do‘ op deze website. 

Voor bruiloften, uitvaarten en andere speciale gelegenheden studeer ik graag met liefde de liedjes in die gehoord willen worden.

Ik laat mij inspireren door bands en artiesten als Karen Carpenter, Barbra Streisand, Adele, Norah Jones, Dolly Parton, Ilse deLange, Linda Ronstadt, The Beatles, Rolling Stones, CCR, Abba, The Supremes, Fleetwood Mac, Kim Carnes, Etta James, Michael Jackson, Emmylou Harris, Blondie, Tina Turner, Janis Joplin, Queen, Melanie, Heart, Bruce Springsteen, Joe Cocker, P!nk, Eric Clapton, Janis Ian, Andrew Gold, Supertramp, Simon and Garfunkel, Rod Stewart, Gilbert O’ Sullivan en nog zoveel meer geweldige zangers, zangeressen en bands in dit genre. Liedjes van deze artiesten zul je dan voornamelijk ook in mijn repertoire terug vinden.

Kracht: ligt bij de jaren ’60 &’70. The golden oldies, ballads, pop, country en rock hits van toen.
Stijl: pop, rock, country, easy listening/ballads, engels en Nederlandstalig.
Genre: bruiloften, feesten, partijen, recepties, ceremonies, diners

Naast het zingen heb ik het grote geluk dat ik mij ook mag bezighouden met mijn andere liefde; tekstschrijven als creative writer. Uit eigen persoon schrijf ik blogs, welke je kunt vinden op deze website. en als content writer schrijf ik teksten voor hun online bedrijven. 

Tevens ben ik mama van twee kleine mannetjes Luke & Sem, die mijn dagen ook prima weten in te vullen.

Maar genoeg over mij, hoe is het met jou? 

Biografie wie ben ik Melissa van Belleghem impressie foto

Gallery Notice : Images have either not been selected or couldn't be found

CONNECT