Die avonden, die mooie feestavonden. Waarvan je weet, dit wordt weer zo’n onvergetelijke. Al is het niet voor ons, dan zeker wel voor hen. Voor zij waarvoor wij mogen spelen. Mooie ingrediënten; met bruiloften en live muziek met elkaar en je hebt Feest! Gezellig!

Iedereen is blij en heeft een happy face.  Sommige daggasten zitten al lekker in de olie. En juist voor die gasten ook wel goed geweest dat ze net even goed hebben kunnen dineren. Een goede bodem. De bruid en bruidegom incluis. 

De soundcheck is gedaan, en wij van Phoenix Coverband zijn allemaal in nette kledij voor deze avond.

De feestavond begint. Het bruidspaar komt binnen en wij tikken af met het nummer die zij als eerste wilden horen. Het dak er meteen af! 

Zo grappig. Op de ene feestavond kiest een bruidspaar voor een mooie zwoele openingsdans of een ballad. En de andere keer trappen we meteen af en volop het gaspedaal open. De wens van het bruidspaar; “nee hoor, meteen voetjes op die dansvloer, het is feest! Janken hebben we vanmiddag al gedaan.” Dus zo geschiedde.

Dat papa van de bruid nog iets anders in het verschiet had wisten zij niet. Hij vroeg zijn dochter ten dans terwijl wij het nummer van Hazes inzetten; “wees zuinig op m’n meissie”. 

Daar komen de waterlanders. Niet alleen van de bruid, maar ook die van mama, oma en de hele riedel vriendinnen die er omheen stonden. Van die emo momentjes. Je kent ze wel. Zo, dat was dat. Een warme vader/dochter knuffel. En de boodschap van het liedje was duidelijk van vader op schoonzoon. 

En dooorrrrr! Er wordt gelachen en het bier vloeit rijkelijk. De polonaise blijft op de een of andere manier ook nooit achter op deze avonden. En aangezien ik en onze gitaristen draadloos spelen, hossen wij gezellig met ze mee. Het is een groot feest. 

Ineens moet ik denken aan een verhaal die een collega muzikant mij vertelde; Zij speelden 2 jaar geleden op een 40-jarig huwelijksfeest van een stel waar ze toen 40 jaar geleden ook hun feestavond muzikaal hadden ingevuld. Hoe bijzonder is dat! Ik hou ervan. Ik hoop het mee te maken. 

Je beleefd ook vaak de meest bijzondere dingen op deze avonden, of je hoort de meest gekke verhalen uit stukjes die voorgedragen worden. 

Bruiloften en live muziek. Voor mij blijft het altijd een eer om bij dit soort avonden te mogen zijn. 

We zijn immers wel onderdeel van een privé aangelegenheid. En die gelegenheid valt of staat met de muziek die wij spelen. Ontelbare bruiloften zijn voorbij gekomen door alle jaren heen. Maar toch, ik neem het nooit als vanzelfsprekend. En maar goed ook, anders wordt het ook zo gewoon. 

Wanneer die eerste bruiloft weer zal zijn… is voor de wereld en dus ook voor ons nog een verrassing. Maar ik blijf erop vertrouwen dat dat ooit, straks, alemaal weer kan…”gewoon”.

Wil je meer weten over mijn mogelijkheden op bruiloften of andere gelegenheden? Bekijk dan hier mijn repertoire.

Thanks for reading me!