Denken in oplossingen. Vorige week vrijdag kon ik 2 dingen doen. Want als mens hebben we altijd een keuze. Links of rechtsaf. Voor of achteruit. Mopperen of niet mopperen. 

Eerlijk toegegeven, eerst koos ik even voor mopperen. Een minuutje of 10. Natuurlijk heeft de koelkast deur in mijn kantoor een licht ‘tikkie’ van mij ontvangen toen ik op 12 november jl. hoorde dat de boel weer deels op slot ging. Want ja, er ging wederom een hoop werk verloren wat het brood op de plank moest zijn. En die koelkast…ja, daar stond ik toevallig naast. Die was even de klos. Arme koelkast. Maar het kost keer op keer energie. Heel veel energie. Bij mensen om mij heen merk ik het ook, net als bij mijzelf, dat dat steeds moeilijker wordt. Die energie weer vinden. 

Denken in oplossingen

Maar ik besloot mezelf te herpakken. Omdenken. Denken in oplossingen. We doen immers niet anders. Kijken naar de mooie dingen. Blijf kijken naar de mooie dingen. Want elk nadeel heeft zijn voordeel, zo ook deze. Het is echt waar. En ik snap het, want soms hebben we er gewoon even geen zin in om optimistisch te zijn. Soms willen we gewoon even zeiken. Dat mag. Zolang het oplucht voor je en je het voor jezelf maar afsluit met een lach. Herpakken. Want er mag nog genoeg. Er ís nog genoeg. En dat merken mijn klanten en opdrachtgevers ook. 

Het plan omgooien

De afgelopen maand ben ik met een aantal bruidsparen, locaties en event planners om tafel gegaan voor de boekingen die deze maand nog staan, en dus met de maatregelen van vandaag te maken hebben: tot 17:00 uur open. Want nu na ruim anderhalf jaar hiermee te maken te hebben merk ik dat mensen niet meer willen verplaatsen. Ze zijn het zat. Het is of nu, of niet meer. En iedereen gaat toch voor het nu. Het is een dingetje. Maar het is mooi om te zien hoe we allemaal met dat ‘dingetje’ om kunnen gaan.

En het gaat niet om de ‘feesten’ het ‘zuipen’ of alles wat daarbij komt kijken. Mensen hebben behoefte aan samen zijn. Even met elkaar praten. Andere praat. Eruit zijn. Even weg. Iets anders. Mooie dingen. En dat snap ik. Dus alle mogelijkheden besproken en hoe tof is het dat je dan samen met elkaar de leukste oplossingen vind. Denken in oplossingen: Diners worden omgezet naar brunches en high tea’s of high wines. Gezellig met elkaar aan tafel, op afstand. En toch livemuziek! 

Ceremonies die ’s ochtends beginnen, gevolgd door een prachtige overheerlijke lunch en receptie. Wederom op afstand en met alle benodigde maatregelen. Weliswaar in veel kleinere groepen dan eerst gepland stond. Maar het kan! Het heeft ook wel iets. Zo heb ik daar het afgelopen jaar meerdere optredens van meegemaakt. Het maakt het persoonlijker, intiemer. Misschien juist wel extra bijzonder. 

Nieuwe ideeën

Dit alles heeft mij ook weer doen nadenken over andere ideeën en mogelijkheden waar ik mee aan de slag ga. En dat GEEFT dus weer energie. En daar ben ik blij om. 

Natuurlijk hoop ik ook dat ik morgen wakker wordt met het nieuws dat alles is opgelost, dat alles weer mag, dat alles weer kan. Dat de mensen beter zijn, dat het zorgpersoneel lekker met hun pootjes omhoog thuis aan het uitrusten is omdat in de ziekenhuizen helemaal niks nada aan patiënten liggen, dat operaties niet hoeven worden uitgesteld, dat de thuiszorg hun reguliere zorg kan bieden, dat de eenzame en depressieve mensen weer blij en gelukkig zijn, horeca zijn deuren weer mag openen tot weet ik veel hoe laat, dat alle winkels en beauty centra en alle andere branches die hiermee te maken hebben ‘gewoon’ hun werk kunnen doen, dat er geen ruzies zijn, dat er geen tweedeling tussen de mensen bestaat door dit gekke virus….natuurlijk hoop ik dat.

Wat zou dat mooi zijn. Maar voorlopig is het er allemaal wel. Als dit is wat het is, dan is dit wat het is. Punt. Het maakte me moe. Veel te moe, al die zorgen en vraagtekens, al die tientallen analyses en theorieën van iedereen om me heen. Mezelf incluis. Maar vanaf nu blijf ik kijken naar de goede dingen die ik hieruit kan halen. Waar ik van kan leren. Wat ik en wij om kunnen zetten naar iets moois. 

Muziek is mooi. Het is helend. Het brengt herinneringen. Mooie herinneringen voor velen. Je wordt er blij van. Het kan je zelfs rustig maken. Ontspanning geven. 

Music is life. En zonder muziek, een stuk saaier. Dus daar ga ik lekker mee bezig. Muziek, mensen blij maken. De liefde vieren op mooie momenten in december. Genieten van het mooie werk wat ik mag doen en eigenlijk nooit werk noem. Het is volledige liefde voor het vak. 

Dus de weken die 2021 nog te bieden heeft, laten we die sfeervol afsluiten. Met de dingen die wél kunnen. 

Blijf positief! En dan het goeie positief, niet die andere 😉 

Doe je met me mee? 
Vertel eens, wat ga jij doen in deze laatste weken van december?

Liefs.