Tijd voor een magische kerst. Het is weer die tijd van het jaar. Al wekenlang natuurlijk. Maar nu is het ‘echt’. Onlangs liep ik door het tuincentrum bij ons in de buurt voor een bezoekje aan de kerstshow. Elk jaar ga ik er minimaal twee keer heen, en ik probeer dat altijd in november te doen, om de hectiek en hysterie in december de kunnen vermijden.

Kind in de Efteling

Ik ben dan net als een kind in de efteling. Die kerstshow ik vind soooooow gezellig! Tuurlijk, ‘even heen om te kijken’ kost bij de kassa altijd geld. Maar ach…het is dichterbij dan de Efteling dus die entree kosten kunnen we hier uitgeven… toch?

Deze kerstshow is een van de mooiste van Nederland. De parkeerplaats om 09:00 uur bewijst het. Helemaal vol. Hele busladingen reizen er van heinde en verre naartoe. Bij topdrukte sta je in de wandelpaden letterlijk in de file. Je snapt dus wel dat ik de decembermaand daarom liever vermijd en vroegtijdig heen ga.

Racen door het tuincentrum

Het eerste bezoek neem ik de tijd en hobbel ik er op mijn gemak doorheen. Maar…we vergeten altijd wel iets of verzinnen nog iets wat nog even snel gehaald moet worden. Met dat soort ideeën stap ik doelgericht in de auto en race ik met mijn karretje door het tuincentrum, met het product in het schap op mijn netvlies.

Full focus. Nou ja, dat idee hebben we dan, wat bij de ingang nog een mogelijkheid lijkt. Maar al snel stuit ik tegen een file van winkelwagentjes op en word ik genoodzaakt mij aan te passen aan de slakkenpas van het winkelend publiek.

Magische kerstsferen

Ik kijk om me heen en registreer wat ik zie; Allemaal mensen, allemaal andere smaken en voorkeuren. Iedereen heerlijk aan het winkelen en inspiratie op doen. Blije mensen die zin hebben in gezelligheid. En allemaal stoppen ze bij de mooiste kerstornamenten, de liefste dorpjes en stalletjes en de gezelligste versiering. Kennelijk droomt iedereen van die magische kerst.

Mensen ‘Strunen’ door alle spulletjes en laten hun ogen verrassen door de prachtige sfeerbeelden. Het is net als in de film. En dat willen we allemaal. Die kerstsfeer in de film; kneuterig, sfeervol, warm en authentiek. Bijna magisch. Het ‘alles-is-goed’ sfeertje. En dat vind je in die kerstspulletjes.

Oliebollen en oververhitte kassa’s

Of we nou happy zijn of niet, die spulletjes, die kerstversiering en de kerstmuziek op de achtergrond maakt het dat het voor deze periode allemaal even ok is. Al die busladingen vol met mensen op zoek naar hetzelfde gevoel: vrede en blijdschap.

Geniet er maar even van, want bij de kassa wordt die gezellige bubbel keihard kapot geprikt en beland je in een groot hectisch gekkenhuis, waarvan de ene rij nog langer is dan de ander. De oliebollenkraam op de parkeerplaats doet dat daarentegen al snel weer vergeten.

Merry Christmas

De kerstboom staat aan. Alle spulletjes zijn in huis. We are good to go!
Nu heb ik écht genoeg. Volgend jaar hoef ik écht niet naar het tuincentrum.

Niet nodig. Toch??? Of…?
Vast wel. Het is zo gezellig. 😉

Nog een nachtje slapen en dan is het kerst…
Fijne kerstavond allemaal.

Liefs Melissa