Gelukkig nieuw 2021! Zo! 2020 zit erop! 2021 is al weer 11 dagen gaande.
De kerst en de oliebollen zijn al in een ver verschiet, en op naar de paaseitjes! Maar ik zeg het nog gewoon een keer; gelukkig nieuw 2021! Hoe die ook moge lopen.

Vol goede gestart met de nieuwe [oude, zelfde] voornemens. 

Toen de nieuwe lockdown werd ingezet vorige maand heb ook ik eventjes pauze gehouden. Letterlijk pauze gehouden. Genieten van mijn gezin. Even niet sporten. Even geen agenda [want die had toch niets boeiends] en de paniek in mijn hoofd van het afgelopen jaar met de daarbij behorende “pressure” van het zoeken naar werk even uitgezet. Maar gewoon lekker genoten van de kindjes, lekker eten, films kijken, uitslapen en alles wat er bij een luie vakantie komt kijken. Dus ook de Corona kilo’s. helaas….. Maar goed, daar is het nieuwe jaar voor en die kun je dan weer beginnen met sporten als goed voornemen. Dus daar zijn we maar weer aan begonnen. Met Blue Monday op de loer volgende week moeten we die toch zien te verslaan en laten zien dat we daar sportief aan voorbij gaan! 

Geannuleerd
Het aanzien van 2020. Het was niet om aan te zien. Een geannuleerd jaar. 

Het jaar waarin een uitje naar de supermarkt of een ritje naar de vuilstort een highlight of the day, of week zou worden en ons sociale leven nog veel meer via de digitale weg zou gaan plaats vinden als ooit te voren. 

Met het afsluiten van het jaar dacht ik maar aan de positieve dingen. Met een van de allermooiste; onze vrienden die hun kinderwens eindelijk in vervulling zagen gaan na jaren behandelingen te zijn ondergaan en de hoop bijna hadden opgegeven. Mensen die de liefde vonden. Mensen die eindelijk voor zichzelf beseften waar hun geluk lag. Hun dromen achterna gingen. Beslissingen namen en eindelijk toegaven aan wat meer rust. Zo zijn er nog wel meer dingen. Voor die mensen was 2020 een heel mooi jaar. Was het geen geannuleerd jaar. En met die gedachten heb ik 2020 achter mij gelaten en geproost op een gelukkig nieuw 2021.  

Typex
Mijn agenda bestond uit heel veel typex vorig jaar. Hopen dat ik dat dit jaar niet zoveel nodig heb. Maar ik ga er vanuit dat wij als muzikant minstens tot juni/juli nog aardig “on hold” staan. Alles wat daarna zou mogen is meegenomen. Laten we het hopen. Alle optredens van vorig jaar zijn naar dit jaar doorgeschoven. En dan hoop je natuurlijk dat je dat vooralsnog mag gaan beleven dit jaar. Ook voor de lieve bruidsparen waarbij ik bij aanwezig mag zijn op hun ceremonie, receptie en feestavonden. Ik gun het ze zo. Maar ook dat blijft vooralsnog afwachten. 

Nieuwe uitdagingen 
Een mens verlegd zijn grenzen in tijden als deze. Je pakt kansen die je eerder niet durfde of misschien niet zag door de drukte. Net als de financiële crisis weet je als muzikant zijnde dat optredens met de band als laatste weer aan de beurt zijn, en je voorlopig eerst met solo optredens je agenda mondjes maat weer kunt vullen. En ook daar komen mooie opdrachten uit. 

Omdat ceremoniële bijeenkomsten nu niet zo groot meer mogen, met max 30 personen, kijken mensen nu naar wat ze dan wel mogen binnen die beperking om het dan zo mooi en warm en compleet mogelijk te kunnen aankleden. 

Intieme trouwceremonies wordt daarom meer op uitgepakt. En ja, natuurlijk ben ik daar graag bij. En natuurlijk ben ik dan blij dat die opties dan beschikbaar zijn voor mij als solo zangeres. 

Evenals uitvaarten. Iets waar ik vroeger heel slecht tegen kon. Maar de laatste jaren veel beter kon hendelen en de waarde ervan in zag. Hoe mooi het is om iemands afscheid muzikaal in te mogen vullen. Wie ben ik om nee te zeggen tegen een van die laatste wensen als je daarvoor gevraagd wordt. 

Dankbaar ben ik daarvoor, want elke keer ben ik weer opnieuw vereerd om daarbij te zijn. Een moment wat zo privé en persoonlijk is. Zo belangrijk en kwetsbaar. 

Daarbij ben ik de studio ingedoken, want er ligt een complete planning aan liedjes klaar om op te nemen. Liedjes waar ik voorheen niet aan durfde te komen. Of steeds voor mij uit schoof. Waar écht even goed voor gezeten moest worden. 

Ook duetten! Dus houd mijn You Tube kanaal en social media pagina’s in de gaten voor updates. 

Als tekstschrijver verbreed ik ook steeds meer mijn pad en komen er steeds meer opdrachten binnen. En het is zo enorm leuk om te doen! 

PR voor social media kanalen van diverse bedrijven. Teksten verzorgen voor de websites. Zo kunnen wij ons creatieve ei evengoed nog kwijt en daar ben ik blij om. Een prachtige combinatie met muziek, als het straks allemaal weer mag. 

Maar goed, de situatie zoals hij nu is, is wel weer “mooi weust” zoals we hier in West-Friesland zeggen. 

Ook al kan dat nog niet. Maar het gevoel is er wel. 

2021 is begonnen en ook meteen de start van het vaccineren. De lockdown zal nog eventjes blijven vrees ik. Maar 

Laten we hopen dat wij als beschaving op deze kwetsbare planeet spoedig in het voorjaar weer met kleine stapjes opbouwende heen mogen na deze ellendige ravage. 

Gelukkig nieuw 2021 lieve mensen.

Dat we elkaar maar veel knuffels en samenzijn mogen inhalen dit jaar.

Om een goed begin te maken vond ik het toepasselijk om een acoustische cover te maken van het liedje “Avond” van Bouwewijn de Groot.
Nieuwsgierig? Klik hier om deze te beluisteren.

Houd jullie goed, en tot snel!

Liefs, x