Het is kersttijd! Sinterklaas is voorbij en de aanloop naar kerst was direct merkbaar. Alhoewel, laten we allemaal wel even heel eerlijk zijn, de kerstversiering was bij velen onder ons al alom aanwezig toen de Sint net zijn anker had uitgegooid in Nederland. Net als vorig jaar maken we het klaarblijkelijk allemaal veel eerder en extra sfeervol met kerstversiering in en om huis. We mogen minder buiten de deur dus dan maar geld uitgeven aan de versiering die de decembermaand met zich meebrengt. 

Losgeslagen kerstmuts

Nu moet ik toegeven dat ik ook zo’n kerstmuts🧑🏻‍🎄 ben die helemaal losgaat in deze tijd van het jaar. Het is zó leuk! Het is kersttijd! Kerstkransen, kaarsjes, lichtjes en een sfeervolle kerstboom die elk jaar steeds meer Amerikaanse vormen begint aan te nemen. Het hele huis eigenlijk wel.

Ik hou ervan. Vroeger al. Die heerlijke kneuterige zoete kerstfilms. Al die prachtig versierde en verlichtte huizen. Super gezellig!

En dan heb ik het nog niet eens over mijn leuke opdrachten in de decembermaand. Want blogs schrijven en muziek maken is al het leukste wat er is om te doen, maar rond kerst vraagt het die extra gezellige creativiteit. ‘The real Christmas Spirit!’ Kerstliedjes instuderen en tijdens optredens laten horen. Op bruiloften en woonkamer/luister concerten. Mooie kerst verhalen schrijven. Dat is toch écht geen straf kan ik je vertellen. 😋

In de rij bij het tuincentrum! 

Nu is het tuincentrum bij ons sowieso al een landelijk begrip waar vanaf november letterlijk hele busladingen vanuit het hele land naartoe afreizen om de kerstshow te bekijken. Nederland mag dan wel klein zijn, maar toch wel groot genoeg voor meerdere tuincentra met zulke kerstshows als wij hier in het tuincentrum gewend zijn. Maar kennelijk toch niet.

Nou goed, daar woon ik dus vlakbij. Voor ons is het heel normaal om daar dus een paar keer per jaar lekker te struinen. En rond deze tijd wat vaker. Het weekend zoek ik dan niet op want het is echt over de hoofden lopen. Veel te druk. Wat moet je er doen denk ik dan. Dus lekker doordeweeks. Ideaal. 

Gezellig met moeders of mijn kids mee en in eigen tempo sjokken we er doorheen. Kost je zeker drie uur van je leven, maar dan heb je ook wat (Lees; een kar vol met spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt). Maar het is wel heel gezellig en die spulletjes zijn echt heel mooi!

Kerstaankopen en koopjes

Elk jaar beloof ik mijn man dat ik nu écht klaar ben en volgend jaar niets ga halen, want ‘ik zou niet weten wat ik nog moet kopen’. Maar dat weten we wel hoor! Sterker nog, er staat al een lijstje klaar in mijn telefoon voor volgend jaar. Maar soms moet je niet alles vertellen he. 🤫

Afstormen op de kortingsacties na de kerstdagen. Ze zeggen dat het veel scheelt. En dat zal, maar na de kerstdagen heb ik daar dus gewoon helemaal 0 zin meer in. Elk jaar weer. Misschien nu toch maar eens met die meute meegaan. We gaan het beleven! 

Heel veel zin in kerst!

Ik heb dus heel veel zin in kerst. Want ondanks alle C-perikelen blijft wel het feit: Het is kersttijd! We maken er gewoon iets gezelligs van. In huispak. Vooral dat! Heel veel huispak. Bank hangen en even lekker heel lui niets doen. HEER-LIJK! 

Wat zijn jullie plannen? 
Veel plezier met de kerstversiering in ieder geval!