Ik ben dol op muziek en houd van heel veel verschillende muziek stijlen. De mensen die mij of mijn repertoire kennen weten dat inmiddels. Ik kan heerlijk uit mijn plaat gaan op een goed rock nummer, om vervolgens emotioneel in tranen uit te barsten bij een prachtig klassiek piano stuk. Enige waar je me niet blij mee maakt is zware heavy metal of enorm piel werk op een gitaar (wat overigens echt alsnog super knap is hoor, en ongetwijfeld super goed in en voor je techniek, begrijp me niet verkeerd, maar daar raken mijn oren echt van in de knoop of ik wordt er nerveus van)….Sorry. 

Maar als iemand mij vraagt: jij mag hier helemaal zelf bepalen wat je speelt, ja…. dan worden het toch wel de golden oldies van toen. Back to the sixties, disco seventies en de ‘crazy eighties’. De een zal zich bij me aansluiten en de ander vind het oude rommel. Name it how you want, maar het is muziek wat blijft dus is het nog altijd hip naar mijn idee.

Waarom? Omdat daar de roots van diverse muziekstijlen zijn gelegd en vele ontelbare grootheden hits hebben gescoord die wij nu gelukkig nog dagelijks mogen horen. Voor ons is het de basis in alle muziekvormen omtrent pop en rock hits en alles wat er nog meer bij hoort. Ik geloof dat elke muzikant en artiest die zelf zijn liedjes schrijft en componeert daar allemaal iets van mee neemt in hun eigen stukken. 

Deze 3 decennia….Mijn hart ligt er, ik wordt er blij van, ik ben er thuis. Met de grootste liefde voor de ‘60’s en ‘70’s denk ik toch wel. 

Een vriendin heeft mij ooit eens gezegd: 

“Jij hebt heimwee naar een tijdperk waarin je zelf nog helemaal niet bestond. Volgens mij heb jij in je vorige leven die tijd zelf écht intens beleefd. Dat moet haast wel, want hoe kun je anders zo voelen wat de tijd van toen was?”.

En dat terwijl ik zelf een real original crazy ‘80’s girl ben. Per saldo kom ik uit het jaar 1981. Ik was dus helaas te jong om aan de muziek en bijbehorende mode á la Madonna, Cindi Lauper kettingen, Dolly Dots beenwarmers en Dirty Dancing danspasjes mee te kunnen doen [ware het feit dat ik dit laatst genoemde uiteraard in de jaren ’90 goed heb ingehaald en alles heb uitgewerkt op schrift en in de praktijk om ze allemaal te kennen – alleen is ‘de lift’ nooit goed gelukt, geen eigen Johnny kunnen vinden dit dat met mij voor elkaar kreeg]. Groot voordeel is dat ons gezin heel veel muziek draaide en de radio altijd aan stond omdat papa in de muziek zat en zit. En…. laten we niet vergeten; thank god for Radio Veronica, Radio10, 192tv en natuurlijk Sky Radio die deze muziek elke dag nog doen herleven. 

Maar…Momenteel re-live ik gelukkig het ‘very eighties’ tijdperk alsnog als bewustzijnde volwassene, en ben ik blij dat vele mode stijlen daaruit nu ook weer helemaal hot zijn (muziek van de 80’s is sowieso nooit weggegaan). Zo kan ik, en de rest van de wereld die dat ook zo leuk vind ?, het stiekem nog een beetje meemaken. 

Nu hoor ik een paar lezers denken: ja hallo, natúúrlijk vind je dat leuk. Je hebt je kinderjaren in die tijd beleefd. Dan brengt het je terug naar momenten en periodes wat leuk was, goed was. (Nu zit niet iedereen op een old school flashback te wachten weet ik, dus of het zo ‘natuurlijk’ is vraag ik mij af)

Inderdaad, vele klanken brengen je terug naar toen waar je een herinnering aan hebt. Als het goed is zijn dat mooie momenten die je koestert. Terugkijkend daarop brengt meestal warmte met zich mee. Dus het zal zo zijn dat ik mede daardoor ook graag luister naar die tijd. Maar dan nog, de jaren ‘60 en ‘70 bestond ik nog niet….. dat is gewoon echt pure passie en liefde voor die muziek. 

Dat….Of er is echt leven na de dood en ben ik een verloren hippie die nu in de nieuwe 21e eeuw leeft met nog een mindset van toen, gekleed in vintage bloemenjurken (thank god dat die nu ook weer zo lekker hot zijn), sjaaltjes in het haar, dagelijks last heeft van disco fever en hairspray&schoudervulling momenten en blij is met de terug-van-weggeweest-platenspeler-weliswaar-met-usb-aansluiting-als-extraatje. 

Hoe dan ook, of we nou uit een vorig leven voortleven of niet, want dat antwoord krijgen we toch nooit, ik heb een heerlijke – vind ik zelf – girly en dancable ?? ‘eighties set’ toegevoegd aan mijn repertoire. Een uur lang lekker dansen in ‘80’s style. Afgelopen zomer al aanwezig en ten gehore gebracht. En nu nog meer uitgebreid. Zoveel zin in deze winter en komend voorjaar! 

Het zou zomaar kunnen dat je me alsnog voorbij ziet lopen met gekleurde beenwarmers, vrolijke kettingen en een strik in mijn haar.  Don’t worry, ik ben vast onderweg naar een optreden. En natuurlijk hoop ik dan dat je die avond aansluit en een dansje komt doen. 

Dat neemt niet weg dat ik niet van de liedjes van nu houd. In tegendeel! Zo ontzettend veel muziek is leuk! Dus ook van vandaag. En dat…. brengt soms keuze stress met zich mee….Meer daarover in mijn volgende blog. 

Leuk dat je hebt meegelezen! Till next time!