Zo ben je bezig met wat liedjes uit de oude doos. Daar horen ook wat all time favourites bij van The Carpenters. Voor de één zoetsappig, voor de ander geweldig. Ik sluit me bij die laatste aan.

Het is namelijk Karen Carpenter die mij als klein meisje zo enorm raakte en dacht ‘dat wil ik ook’. Bij mijn opa en oma zat ik op de bank met een (voor meerdere misschien het herkenbare) koffiefilterzakje waar wat chipjes in zaten. Op dat moment stond de film aan over Karen Carpenter. Waar andere kindjes aan het spelen waren, bleef ik staren naar de televisie. Met een oogopslag was ik meteen gefascineerd. Het verhaal, haar stem… alles bij elkaar.  De liedjes van de Carpenters, hoe simpel ze voor het oor misschien mogen klinken, de nummers zitten gewoon briljant in elkaar en qua vocalen niet zomaar eventjes gezongen. Ze zingt de liedjes met zoveel liefdevolle emotie, en dan die vriendelijkheid in haar stem. We’ve only just begun is een van mijn favorieten. Ondanks dat ik ook veel pop, rock en country liedjes in mijn repertoire heb die heel up-tempo zijn, is Karen Carpenter nog altijd een rode draad in mijn muziek keuzes. Vraag me niet waarom…. soms heb je dat gewoon met iemand. Maar een voorbeeld zal zij altijd voor mij zijn.

Zonde dat deze fantastische zangeres niet lang op deze wereld mocht zijn…”She only just begun”

Anyway, ik vond het wel een mooie anekdote om met jullie te delen.

Liefs Melissa