ZANGERES: 

Een zangeres in hart en nieren.
Met 100% passie… “music really was my first love”.
Geboren en getogen in de West-Friese stad ‘Medemblik’. De muziek vanuit de wieg mee gekregen en nooit meer anders gewild. 

‘Mother says I was a dancer before I could walk
She says I began to sing long before I could talk’
~Abba~

Geboren in de jaren ’80. Een écht ’80’s kind. En toch al levenslang een retro-hippie-disco meisje die is blijven hangen in de ’60’s en ’70’s en dól is op dansen!

Hoe ben ik hier gekomen?
Als ik terug denk aan vroeger, denk ik altijd aan de instrumenten waar ik mee liep te ‘sjouwen’ door de woonkamer. Ik kroop achter een gitaar, liep met een microfoon door de huiskamer of sprong achter het drumstel van mijn vader. Gewoon om eens te kijken hoe dat hele gebeuren nou eigenlijk in zijn werk ging. Zingen en muziek maken is mijn grootste passie. Ik kan mij eigenlijk geen dag zonder muziek voorstellen. Als klein meisje deed ik mee met de lokale playback- en soundmixshows en in mijn tienerjaren beklom ik het podium op de grotere muziekfestivals. Het werd tijd om zanglessen te gaan volgen want ik wilde meer!

Zangeres
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar aan zanglessen, scholingen, trainingen en ervaringen verder. Ik volgde mijn lessen onder andere bij het Nederlands Kinder Theater in Purmerend, en Zangschool Babette Labeij in Amsterdam. Daarnaast volgde ik Masterclasses ‘Complete Vocal Technique’ aan het Conservatorium in Utrecht waarbij ik les kreeg van van Cathrine Sadolin en Eva Wilms. In 2020 deed ik mee aan het tv progamma “Thank you for the Music” op SBS6.

Ondertussen heb ik als leadzangeres in diverse coverbands gespeeld, waaronder de coverband ‘Jinx’, rockband ‘Leck’, partybands ‘Streetbeats en ‘Volendam Alive en de rock-pop coverband ‘Revisioned’.

Momenteel ben ik actief als leadzangeres in de Top100 party en coverband ‘Phoenix‘, samen met 5 toppers van muzikanten, waaronder mijn broer als drummer. Tevens speel ik sinds 2010 samen met mijn vader in het duo ‘Us2’ waar wij de mooiste duetten aller tijden ten gehore brengen van zowel vroeger als nu.

Wil je meer informatie over wat ik doe, zowel solo als met mijn duo of complete band? Klik dan hier om alle mogelijkheden te bekijken. 

Ik laat mij inspireren door bands en artiesten als Karen Carpenter, Janis Ian, Barbra Streisand, Adele, Norah Jones, Dolly Parton, Ilse deLange, Linda Ronstadt, Abba, Fleetwood Mac, Kim Carnes, Tina Turner, Janis Joplin, P!nk en nog vele anderen.

Kracht: jaren ’60, ’70 & ’80’s; The golden oldies & de power zangeressen met de hits van vandaag.
Stijl: pop, rock, country, easy listening/ballads, engels, frans en Nederlandstalig.
Genre: bruiloften, uitvaarten, feesten, partijen, recepties, ceremonies, diners.

Voor boekingen of prijs informatie, neem dan contact met mij op.

Melissa van Belleghem Allround zangeres

 

Instagram Error :Bad Request

CONNECT