ZANGERES: 

Een zangeres in hart en nieren.
Met 100% passie… “music really was my first love”.
Geboren en getogen in de West-Friese stad ‘Medemblik’. De muziek vanuit de wieg mee gekregen en nooit meer anders gewild. 

‘Mother says I was a dancer before I could walk
She says I began to sing long before I could talk’
~Abba~

Geboren in de jaren ’80. Een echt ’80’s kind. En toch al levenslang een retro-hippie-disco meisje die is blijven hangen in de ’60’s en ’70’s. Dól is op dansen en last heeft [nou, last… ik zie het niet als last] van een enorme chocolade verslaving. 

Hoe ben ik hier gekomen?
Als ik terug denk aan vroeger, denk ik altijd aan de instrumenten waar ik mee liep te ‘sjouwen’ door de woonkamer. Ik kroop achter een gitaar, liep met een microfoon door de huiskamer of sprong achter het drumstel van mijn vader. Gewoon om eens te kijken hoe dat hele gebeuren nou eigenlijk in zijn werk ging. Zingen en muziek maken is mijn grootste passie, en kan mij eigenlijk geen dag zonder muziek voorstellen. Als klein meisje deed ik mee met de lokale playback- en soundmixshows. Daarna het podium beklommen op de grotere muziekfestivals. Het werd tijd om zanglessen te gaan volgen want ik wilde meer!

Zangeres
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar aan zanglessen, scholingen en trainingen verder. Ik volgde mijn lessen onder andere bij het Nederlands Kinder Theater in Purmerend, en Zangschool Babette Labeij in Amsterdam. Daarnaast volgde ik Masterclasses ‘Complete Vocal Technique’ aan het Conservatorium in Utrecht waarbij ik les kreeg van van Cathrine Sadolin en Eva Wilms. In 2020 deed ik mee aan het tv progamma “Thank you for the Music” op SBS6.

Ondertussen heb ik als leadzangeres in diverse coverbands gespeeld, waaronder de coverband ‘Jinx’, rockband ‘Leck’, partybands ‘Streetbeats en ‘Volendam Alive en de rock-pop coverband ‘Revisioned’.

Momenteel ben ik actief als leadzangeres in de Top100 party en coverband ‘Phoenix‘, samen met 5 toppers van muzikanten, waaronder mijn broer als drummer. Tevens speel ik sinds 2010 samen met mijn vader in het duo ‘Us2’ waar wij de mooiste duetten aller tijden ten gehore brengen van zowel vroeger als nu.

Met mijn coverband Phoenix maken we een reis door de tijd en knallen we vanuit de vintage ’60’s via de disco ’70’s en crazy 80’s richting de foute ’90’s, zo dwars door de zero’s en weer terug! En dat is heerlijk met deze feestband, want het bied voor ieder wat wils!

Solo doe ik het net weer eventjes anders en richt ik mij waar als solozangeres mijn hart en kracht ligt. Ook dat zijn de jaren 60-70-80. Maar dan een goede combi van mooie ballads, swing en up-tempo dans muziek. 

Voor bruiloften, uitvaarten en andere speciale gelegenheden studeer ik met liefde de liedjes in die gehoord willen worden.

Ik laat mij inspireren door bands en artiesten als Karen Carpenter, Barbra Streisand, Adele, Norah Jones, Dolly Parton, Ilse deLange, Linda Ronstadt, The Beatles, Rolling Stones, Abba, The Supremes, Fleetwood Mac, Kim Carnes, Etta James, Emmylou Harris, Tina Turner, Janis Joplin, Heart, Bruce Springsteen, Joe Cocker, P!nk, Eric Clapton, Janis Ian, Andrew Gold, Simon and Garfunkel, Rod Stewart, Gilbert O’ Sullivan en nog zoveel meer geweldige zangers, zangeressen en bands in dit genre. Liedjes van deze artiesten zul je dan voornamelijk ook in mijn repertoire terug vinden.

Kracht: jaren ’60, ’70 & ’80’s; The golden oldies
Stijl: pop, rock, country, easy listening/ballads, engels, frans en Nederlandstalig.
Genre: bruiloften, uitvaarten, feesten, partijen, recepties, ceremonies, diners.

Meer informatie ontvangen?
Neem dan hier contact met mij op. 

MELISSA VAN BELLEGHEM

Gallery Notice : Images have either not been selected or couldn't be found

CONNECT