LESVORMEN

Lessen op maat:
De lessen zijn aangepast op de wensen van de leerling. Ik luister naar jouw wensen. Je leert zingen op de liedjes die jij leuk vind, want dat motiveert om thuis nog meer te gaan oefenen. Wat wil jij graag leren? Wat wil jij precies gaan doen? Wat voor stem heb je? Wat voor stijl zing je graag? Waar loop je tegenaan? Met antwoord op deze vragen maak ik een persoonlijk lesprogramma voor jou en gaan wij daar in de praktijk tijdens de lessen mee aan de slag.

Privéles:
Zingen is heel persoonlijk en kan voor veel mensen best heel eng zijn. Zeker als je het voor het eerst moet doen en nog niet zeker bent in wat je doet. Sommigen vinden 1 op 1 les juist prettig. Hoe dan ook, de angst die je hebt, drempels en/of spanning neem ik graag bij jou weg door laagdrempelige lessen. Aangesloten op waar jij je goed bij voelt. En zo gaan we stapje bij beetje een stukje meer uit jouw comfortzone. Maak een uitdaging om van het nieuwe, het onbekende jouw comfortzone te maken.

Privélessen zijn daarom juist eigenlijk heel gunstig. Er is  naast mij niemand anders die op je let, én je krijgt persoonlijke aandacht om volledig op die punten te kunnen focussen waar jij moeite mee hebt. Dat geeft sneller resultaat in jouw groei. Completer kunnen we de les niet maken.

Duo-les
Een duo-les is eigenlijk dezelfde inhoud als de privéles, alleen deel je deze met iemand anders. Vriend of vriendin, je broer, zus, vader of moeder. Het voordeel van een duo-les is dat je leert van elkaars ontwikkelingen. Voor sommigen is het een makkelijkere instap en is het minder eng om lessen te volgen als je het samen doet. Daarbij heb je het bijkomend voordeel dat je samen met elkaar kunt leren zingen [meerstemmig].

Microfoon Techniek
Zing je al jaren maar heb je nog nooit door een microfoon gezongen, dan merk je dat dat nog weer heel anders klinkt dan wanneer jij jezelf in de woonkamer of onder de douche hoort zingen. Neem je zelf maar eens op, gewoon als je praat. Kijk of luister dat maar eens terug. Jouw stemgeluid is heel anders voor iemand om te horen, dan hoe jij jezelf hoort. Zo is dat ook met zingen door een microfoon. Dan hoor je jezelf heel anders en dat is vaak heel onwennig. Ga daarom nooit voor het eerst door een microfoon zingen voor live publiek. Dat is geen aanrader. Oefen eerst thuis of bij mij in de studio. Een training op jouw gehoor. En daar kan ik jou in begeleiden.

Personal On Stage Performance
SHOWTIME! Als jij wilt optreden en voor live publiek je mannetje wilt staan, dan kom je er niet met zangskills alleen. Dat vergt improvisatie, fantasie en lef. Lef hebben om te durven “entertainen”. Als jij bijvoorbeeld stil staat op het podium, gaat het publiek ook niet mee. Ga jij uit je dak, zoek je contact met jouw toeschouwers en heb je interactie? Dan zul je zien dat zij daarin mee gaan en je de dansvloer (makkelijker) vol krijgt.

Wil jij het voor het eerst het podium beklimmen? Of sta jij al een tijd op het podium, maar is het tijd om je grenzen te verleggen door een echt podiumbeest van jezelf te maken? Dan kan ik jou hierin trainen aan de hand van mijn “Personal on stage Performance” techniek. Oftewel: Podium presentatie. 

Om de juiste Podium presentatie neer te zetten wordt er gewerkt aan: timing, houding, uitstraling, articulatie, improvisatie, presentatie, interactie en alles wat er nodig is om je zo goed mogelijk neer te zetten op voor publiek. Hiervoor moet je misschien even uit je comfort zone stappen. Een spetterende en stoere ‘jij’, maar wel zo, dat het evengoed dichtbij jezelf blijft en bij jouw eigen persoontje past.

Of dat nou voor grote podia is, of wanneer jij je wilt richten op klein intiem publiek. Op elk podium zijn deze technieken noodzakelijk. Je bent namelijk nooit uitgeleerd en er zit altijd nog véél meer in jou, waarvan je zelf niet weet dat je het kunt!

Opfrissen:
Heb jij een tijdje stil gestaan op zang gebied om wat voor reden dan ook, en wil je weer gaan zingen? Dan is een opfris les goed geschikt voor jou. Vertel mij wat je vergeten bent, waar je in vast loopt, of waar je onzeker in bent geworden. Dan gaan wij ons focussen op die speerpunten, zodat jij die technieken en skills weer snel onder de knie hebt.

CONNECT